OrthoSHOC


Teofan Savu afirma ca papistasii au sfinte taine

Posted in Erezii,Video de orthoshoc pe martie 22, 2010
Tags: , ,
Reclame

13 răspunsuri to 'Teofan Savu afirma ca papistasii au sfinte taine'

Subscribe to comments with RSS sau TrackBack to 'Teofan Savu afirma ca papistasii au sfinte taine'.

 1. gabriel said,

  ba nene sunteti prosti rau de tot. voi auziti ce zice teofan aici???????ca el NU CREDE CA ACOLO ESTE HRISTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tembelilor.

  • adi said,

   tembel esti ba nene

   ia mai uita-te tu la secunda 14-18 si vezi ce zice „biserica ortodoxa si biserica romano catolica….”


 2. Gresiti cu totii, inclusiv cei care au facut acest „material”, post pe site.

  Moderatorul spune: „Care ar fi problemele de dogma?!Care dintre confesiunile crestine recunosc ca SFANTA TAINA, Sf.Impartasanie si care CONFESIUNI nu o considera taina”

  Teofan Savu, Mitropolitul actual al Moldovei, spune ca doar Biserica Ortodoxa si Biserica Romano Catolica recunosc Sf.Impartasanie, Euharistia ca TAINA!!!El nu afirma altceva decat un lucru care tine de dogma si atat.Nu afirma nici direct si nici indirect ca el al recunoaste continuitatea apostolica a catolicilor, si deci NU AFIRMA CA PAPISTASII AU SFINTE TAINE.
  A fost „rugat” sa spuna doar care dintre confesiuni recunosc Impartasania ca Taina, iar dogma ortodoxa si cea catolica o recunosc.A intra mai adanc in tema si a sustine ca romano-catolicii nu au taine si etc etc ar dura mult mai mult, si nu ar fi fost un raspuns corect din pct de vedere al intrebarii adresate de moderator.

  • Valentin Dorneanu said,

   nu îi mai susține și tu minciuna că devii eretic ca și el!
   Doamne Ferește!

 3. Cristian said,

  Parintele Gabriel are dreptate.

  Este f bine ca exista cest blog, ca sunt persoane interesate de pastrarea curata a ortodoxiei. Acesta este un lucru f placut lui Dumnezeu, cautarea si pastrarea adevarului.
  Ma cutremur insa si ma intristez cu privire la ce va fi cand vad unele materiale ce se posteaza pe acest site. te gandesti la tot felul de variante:
  – Aceste persoane nu au luat binecuvantare de la duhovnic – fals, cred ca totusi au luat;
  – au atacat principalii reprezentanti ai tuturor curentelor din Sinod. Toti sunt rai deci
  – nu au sufiecienta experienta duhovn – ceea ce e f probabil si pana la un pct neimputabil
  – te gandesti la criteriul de selectie al Sf Gheorghe de la Cernica -dc nu mainsel- referitor la faptul ca un preot (FORMATOR DE OPINIE) trebuie sa aiba o anumita capacitate intelectuala – v Patericul Rom
  ATAT TIMP CAT NU SUNT INDEPLINITE CRTERIILE DUHOVNICESTI LA UN NIVEL ACCEPTABIL, PRIMII DUSMANI AI ORTODOXIEI VOR FI CHIAR ACESTI OAMENI, BLOGERI, CARE NU DIFERENTIAZA DREAPTA DE STANGA SI STANGA DE DREAPTA.

  Sine ira et studio

  Fara suparare, fratilor; iertare

 4. Cosmin P said,

  Probabil persoana care administrează acest blog este stilistă sau, în orice caz, în afara Bisericii Ortodoxe Române. În materialul viedo postat gazda emisiunii întreabă care dintre confesiunile creștine consideră Euharistia ca Sfântă Taină, iar mitropolitul Teofan răspunde: doar ortodocșii și catolicii, iar neoprotestanții nu. A răspuns corect. Unde-i erezia?

  • Valentin Dorneanu said,

   erezia e în sufletul celor care consideră catolicismul o credință adevărată și mântuitoare! acolo e erezia!

   • Valentin Dorneanu said,

    Cosmin P, nu știi ce e aceea stilism, nu ai dreptate, persoane care a făcut acest site e creștin-ortodoxă și are dreptate!
    Doamne Ajută! Roagă-te la Hristos să te lumineze că ești pe dinafară tare de tot – tu chiar crezi minciunile lui Teofan Savu ?
    El e un eretic – ecumenist!
    Vrei să ajungi în iad ?!
    roagă-te să te lumineze Dumnezeu și Maica Domnului!

 5. Emanuel said,

  Da, Ips Teofan, a afirmat ca : ” cel care are credinta puternica simte ca acolo pe sfanta masa este Trupul si avem si Sangele Lui Hristos; aceasta prezenta reala, va dati seama, devine dimensiunea cutremuratoare a celui care simte aceasta prezenta efectiva “. Aceasta o spune el despre bisericile ortodoxa si catolica !!!
  Prezenta efectiva a Trupului si Sangelui Lui Hristos pe ” sf masa ” papistasa ?!?! Credinta puternica la papistasi, simtire a prezentei reale a lui Hristos la papistasi ?!?
  Lepadare de Hristos. Asta e.
  Paine sfintita la protestanti ?!? In loc de paine spurcata cum este numita impartasania catolica si protestanta ?

 6. Emanuel said,

  Singura solutie este : sa se convoace un sinod ecumenic de catre ierarhii traditionalisti ortodocsi, care sa anatemizeze definitiv ecumenismul, si sa repete inca odata anatemele asupra masoneriei, stilismului, papistasiei si ereziilor. Acest sinod va fi, o spun proorociile. Aia va fi eliberarea noastra. E singura solutie canonica. Alta cale de a invinge ecumenismul nu este.

  Ips Teofan nu a zis ca asa cred papistasii. A zis ca ei simt prezenta efectiva si reala a Lui Hristos pe ” sf masa ” papistasa. Cum ar putea sa simta cineva real pe Hristos fara ca EL sa fie ? E un non-sens. Ori este ori nu este. El zice chiar si din punctul lui de vedere, al Ips Teofan : ” avem si Sangele Lui Hristos; aceasta prezenta reala „. Aceste cuvinte nu se refera la ce cred papistasii, ci la ce crede el. In cuvantul ” avem ” este inclus si Ips Teofan ( adica NOI avem ), care afirma ca si el are pe masa papistasa Sangele Lui Hristos. Eu zic ca ne straduim degeaba sa tot scoatem din filosofelile ecumenistilor intelesuri ortodoxe fortate. Nu are rost. Ce afirma Ips Teofan, e erezie.

  • Valentin Dorneanu said,

   etica lui este lumească – și dacă se implică în domeniul dogmei ajunge să fie drăcească!
   Acest ierarh este eretic la fel ca și toți actualii ierarhi ai României pentru că au tăcut la hotărârile sinodului apostat pe care ei îl numesc în mod greșit sfânt – trebuie să se convoace un sinod din preoți vrednici ai lui Hristos care să îi dea anatema!
   Dă Doamne să scăpăm de lupii răpitori și Dă-i pe ei afară din Sfânta Biserică Creștin-Ortodoxă!

 7. Pr Timotei said,

  Papa Nu are ce cauta in Romania !
  http://www.petitieonline.ro/petitie/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055.html

  29/01/2011
  categorie: Religie, spiritualitate.

  De ce spunem NU venirii papei in Romania!
  Marturisirea este mantuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici si laici putem sa marturisim Adevarul, care este Hristos! Orice diplomatie cade in fata Adevarului!

  1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE
  BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA.
  CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.

  2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE,SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.

  3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII

  4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!

  5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !

  6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU IN SENS BUDIST, DUMNEZEUL NIRVANIC IMPERSONAL.
  PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!

  RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!

  • Valentin Dorneanu said,

   Pr. Arsenie Boca a făcut o pictură controversată în care l-a profețit pe actualul papă și l-a pictat deasupra clerului ortodox ca făcând parte din el. mulți ziceau că a fost rătăcit pr. Arsenie că l0a făcut pe papă sfânt în pictura aceea.
   Dar de fapt în acea pictură Bisericească se făcea o profeție despre proorocul mincinos care va fi atât de subtil în lucrarea tainei fărădelegii încât foarte mulți preoți și ierarhi ortodocși se vor închina lui ca unui sfânt.
   Și asta se petrece în prezent – taina fărădelegii!
   Acceptă homosexualii, ateii, toate oribilitățile și le dă și binecuvântare!
   Mâine poimâine o să te amendeze dacă nu te duci la Biserică și nu accepți fărădelegea lor!
   Doamne Apără-ne și ne păzește că lupul a fost pus în fruntea ierarhiei și oile fug înspăimântate, nu mai știu unde să Te caute! Arată-le că Tu ești în sufletul omului și peste tot în creația Ta, dar mai ales în Biserica Ta, pe care o păzește de toți cei ce lucrează fărădelegea!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: